ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!

φράουλες

Η εποχή της φράουλας σε λίγο φτάνει! Κι εμείς ανυπομονούμε να την απολαύσουμε και παράλληλα να ενισχύσουμε την υγεία μας.

Ανάμεσα στα οφέλη της φράουλας για τον οργανισμό μας, περιλαμβάνεται η προστασία των ματιών, η σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και η προστασία από την υψηλή αρτηριακή πίεση, την αρθρίτιδα, την ουρική αρθρίτιδα και τις καρδιοπάθειες.

Εκτός από τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά, οι φράουλες έχουν πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά και συμβάλλουν αποτελεσματικά για την πρόληψη πολλών ασθενειών.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ :

Οι κύριες αιτίες για σχεδόν όλα τα προβλήματα των ματιών, είναι οι ελεύθερες ρίζες και η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες που εμφανίζονται κάποια προβλήματα όπως η ωχρά κηλίδα, η ξηρότητα, δυσκολία στην όραση,αλλα και η ευαισθησία σε μολύνσεις .

Tα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή, οι φαινολυκίες φυτοχημικές ουσίες και το ελαγικό οξύ, που περιέχονται στις φράουλες, μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή αυτών των προβλημάτων σε μεγάλο βαθμό, αλλά και στην πίεση των ματιών, καθώς περιέχουν κάλιο, που βοηθά στη διατήρηση της σωστής πίεσης.

ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ :

Οι πλούσιες φυτικές ίνες, το φολικό οξύ, η έλλειψη λιπών και τα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και τα φυτοχημικά (φλαβονοειδή), δημιουργούν ένα ιδανικό «πακέτο» για την καρδιακή υγεία και μειώνουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη. Ορισμένες από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βρίσκονται στις φράουλες, ενισχύους τους μυς της καρδιάς και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ :

Η βιταμίνη C, το φολικό οξύ και η ανθοκυάνη, μερικά από τα πολλά φλαβονοειδή που περιέχονται στις φράουλες, τα οποία έχουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, αποτελούν μια εξαιρετική «ασπίδα» για την καταπολέμηση του καρκίνου και των όγκων.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Δυστυχώς οι φράουλες είναι από τα πιο επιβαρημένα με φυτοφάρμακα φρούτα, γι’ αυτό καλό είναι να προτιμάτε τις βιολογικές. Όταν αγοράζετε φράουλες, να προσέχετε να μην είναι ζαρωμένες και αλλοιωμένες, αλλά καθαρές, ομοιόμορφες και με καθαρό χρώμα, πράσινα φύλλα και χνούδι στην επιφάνειά τους. Προτιμήστε τις πιο μικρές και καταναλώστε τις στην εποχή τους.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: