ΛΑΓΑΝΑ

λαγάνα!

Η καθαρή Δευτέρα πλησιάζει..φτιάξτε σπιτική..νόστιμη λαγάνα πολύ εύκολα!!

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό

2  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 πρέζες αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

1 φακελάκι μαγιά ξερή 9 Γραμ.

Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Λίγο νερό για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βάζουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι με τη μαγιά, στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δύο μέρη. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το απλώνουμε ώστε να μη μας κολλήσει η λαγάνα μας. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με το χέρι ή με ένα πλάστη και τη βάζουμε στο ταψί. Με τα δάχτυλα μας πιέζουμε ώστε να κάνουμε λακουβάκια.

διαδικασία λαγάνας

Βάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά στους 50 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει λίγο. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί και ψανα πατάμε τις λακουβίτσες ελαφρά και πασπαλίζουμε και τις δύο λαγάνες με νερό και σουσάμι για να κολλήσει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

νερό με σουσάμι

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: