ΝΕΡΑΤΖΙ

νεράτζι γλυκό!

Τι πιο νόστιμο από ένα γλυκό του κουταλιού και μάλιστα νεράτζι!!! Δείτε βήμα-βήμα τη συνταγή μας με εικόνες για σίγουρη επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ:

1 Κιλό φλούδες νεράτζι

1 1/2 Κιλό ζάχαρη

1 1/2 Ποτήρι του νερού Νερό

1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα νεράτζια μας. Στη συνέχεια τα ξύνουμε και κόβουμε λίγο τις άκρες πάνω και κάτω. Στη συνέχεια χαράζουμε σε ίσα κομμάτια της φλούδες και τις κόβουμε.

φλούδες

Τις κάνουμε ρολάκια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.

ρολάκια

Στη συνέχεια όταν τελειώσουμε με όλα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε για 2 με 3 μέρες να ξεπικρίσουν αλλάζοντας το νερό 2 φορές τη μέρα. Όταν περάσουν οι μέρες τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι μας αφού έχουμε αφαιρέσει τις οδοντογλυφίδες μας.

έτοιμο!

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: