ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

κουλουράκια παχαλινά!

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια!!!Δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα με εικόνες για σίγουρη επιτυχία!!

ΥΛΙΚΑ:

2.200 Γραμ.  Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

640 Γραμ. ζάχαρη

240 Γραμ. βούτυρο γάλακτος

320 Γραμ. γάλα

2 βανίλιες

8 Αυγά

50 Γραμ. Αμμωνία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά πρέπει όλα τα υλικά μας να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε αρκετά καλά για λίγη ώρα.

μίξερ,ζάχαρη με βούτυρο

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά.

Αδειάζουμε το μίγμα μας σε μια μεγάλη βαθιά λεκάνη και ζεσταίνουμε (χλιαρό) το γάλα.

στη λεκάνη το μίγμα

Μέσα στο χλιαρό γάλα ρίχνουμε την αμμωνία μας και ανακατεύουμε και την ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στη λεκάνη με το μίγμα.

μιγμα με αμμωνία

Συνεχίζουμε με το αλεύρι που και αυτο το προσθέτουμε σιγά σιγά.

το αλεύρι στο μίγμα

η ζύμη για τα κουλουράκια

Πλάθουμε με το χέρι μας τα κουλουρια και πασπαλίζουμε με ένα κρόκο αυγού αφού το έχουμε αραιώσει σε ένα μπόλ με λίγο νερό.

στο ταψι τα κουλουράκια

Τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

 

2 thoughts on “ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

  1. Kik 23/04/2013 στο 2:23 μμ Reply

    Την άλλη εβδομάδα θα κάνω το ΣΕΦ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: