ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙ ;;;

επιλογή αρνι κατσίκι

Δείτε όλα όσα πρέπει να να  ξέρουμε πρίν πάμε να αγοράσουμε το κρέας των ημερών!!

ΤΑ ΖΩΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ :

Αρνί γάλακτος, κατσίκι γάλακτος: μέχρι 3,5 μηνών (7 με 12 κιλά)

Αρνί, κατσίκι : από 3.5 μηνών μέχρι ενός έτους (10 με 18 κιλά)

Ζυγούρι, βετούλι : από ενός έτους και άνω,

εφόσον δεν έχουν μπεί ακόμα στην αναπαραγωγή (18 με 25 κιλά)

Προβατίνα και κριάρι, γίδα και τράγος : από ενός έτους και άνω, εφόσον δεν έχουν μπει ακόμα στην αναπαραγωγή (20 με 32 κιλά)

 

Γάλακτος   δεν ονομάζονται  μόνο τα ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με το γάλα της μάνας τους , αλλα και αυτά που τους δύο ..τρείς πρώτους μήνες της ζωής τους  παίρνουν μικρές ποσότητες και από άλλες τροφές μαζί με το μητρικό γάλα. Τα αρνιά που είναι αποκλειστικά γάλακτος είναι μέχρι 5 εβδομάδων το πολύ και μπορεί να φτάσουν δηλαδή τα 6 με 8 κιλά. Ενώ όσα βοσκούν παράλληλα με το μητρικό γάλα φτάνουν τα 8 με 15 κιλά.

Το φρέσκο κρέας και στα αρνιά αλλα και στα κατσίκια θα πρέπει να έχει ανοιχτά ρόζ χρώματα στη σάρκα του και επίσης λαμπερά κόκκινα χρώματα στα εντόσθια. Το εξωτερικό δέρμα να είναι άσπρο. Σε καμία περίπτωση σκληρό και με κακό χρώμα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: