ΠΩΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ;;;

χταπόδια

Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν γύρω στα 9 διαφορετικά είδη χταποδιού!!! Πώς όμως επιλέγουμε το σωστό χταπόδι;;;;

Το κοινό χταπόδι δεν ξεπερνά συνήθως τα 3 κιλά! Εκτός από τα χταπόδια βρίσκουμε και μοσχιούς! Προσοχή να μη τα μπερδεύεται..είναι λίγο υποδεέστερο είδος και υστερεί σε γεύση με αυτή του κανονικού χταποδιού για αυτό και είναι φθηνότερα.

μοσχιοί

Εικόνα : Μοσχιοί

  • Να έχει δύο σειρές με βεντούζες

Το κανονικό χταπόδι έχει δύο σειρές με βεντούζες ενώ ο μοσχιός έχει μόνο μια σειρά και είναι πιο μικρόσωμος

  • Από τη μυρωδιά

Αν δεν είναι φρέσκο το χταπόδι θα μυρίζει πάρα πολύ άσχημα και έντονα!

  • Το πλοκάμι του να είναι σκληρό

Το χταπόδι πρέπει να είναι καλά χτυπημένο για να είναι τέλειο! Θέλει πάνω από 40 χτυπήματα σε βράχο και με πολύ δύναμη. Τώρα πια τα μεγάλα ιχθυοπωλεία το κάνουν με ειδικο μηχάνημα όμως υπάρχει και ο παλιός πατροπαράδοτος τρόπος!

Πρέπει λοιπόν να είναι σφιχτό και στιβαρό και οι άκρες του κατσαρωμένες

  • Κοιτάζουμε το χρώμα του

Το σωστό και φρέσκο χταπόδι μπορούμε να το δούμε και από το χρώμα του και πρέπει να είναι προς το άσπρο, δηλαδή να μην  έχει αρχίσει να κοκκινίζει.

xtapodia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: