ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

DSCN9251

Μπέργκερ..το αγαπημένο των μικρών..και των μεγάλων!!!Φτιάξτε σπιτικά μπέργκερ και καταπλήξτε! Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνταγή!! περιμένουμε κ άλλες!

ΥΛΙΚΑ:( Για 10 περίπου μπέργκερ)

1 κιλό κιμά από μπούτι κοτόπουλο

50 γραμ. φρυγανιά τριμμένη

40 ml ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας  ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι

10 ψωμάκια μπέργκερ

Αλάτι και πιπέρι

ΥΛΙΚΑ: (Για το σερβίρισμα)

2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα

Λίγο λάχανο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Λίγα φύλλα από πράσινη σαλάτα

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο – βαθύ μπόλ ζυμώνετε καλά το κιμά με το ελαιόλαδο , τη φρυγανιά, τον ,μαϊντανό, το κάρι και το αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.  Στη συνέχεια πλάθετε 10 μπιφτέκια στρογγυλά και τα βάζεσε σε μια λαδόκολλαδα σε ένα ταψί. Τα ψήνετε για περίπου 25 λεπτά.

Σε ένα μπόλ ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα , το καρότο, το λάχανο, το ελαιόλαδο και το αλατι και το πιπέρι. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και στρώνετε λίγα φύλλα από την πράσινη σαλάτα και απο πάνω βάζετε λίγη σάλτσα γιαουρτιού , το μπιφτέκι και τελειώνετε με λίγη σάλτσα γιαουρτιού πάλι. Κλείνετε τα ψωμάκια και σερβίρετε και με πατάτες τηγανιτές αν θέλετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: