ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

μυδοπίλαφο!Καλοκαίρι…μύδια..θάλασσα!!! Φτιάξτε το και όλοι θα σας το ξανα ζητούν!!!ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μύδια

2 ποτήρια ρύζι καρολίνα

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 μέτριες ντομάτες τριμμένες

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

4 -5 ποτήρια νερό

Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά ετοιμάζουμε τα μύδια μας. Βουρτσίζουμε και πλένουμε τα όστρακα των μυδιών κάτω από τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε τα μουστάκια τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.  Αφαιρούμε τα ψόφια που δεν άνοιξαν και από τα υπόλοιπα ξεχωρίζουμε τη σάρκα.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια τα μύδια και μετά από λίγο ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε 2 με 3 φορές.

Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και περίπου 4 με 5 ποτήρια νερό και βράζουμε μέχρι περίπου να απορροφηθεί το νερό ανακατεύοντας συχνά.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.

About these ads

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 38 other followers

Αρέσει σε %d bloggers: