ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ!!

μπακαλιάρος μπουκίτσες!

Πεντανόστιμες μπουκίτσες από μπακαλιάρο!!

ΥΛΙΚΑ:

1 Φιλέτο μπακαλιάρο παστό

1 κουτάκι μπύρα 330 ml

Αλεύρι περίπου 200 γραμ. ( όσο πάρει για το κουρκούτι ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βγάζουμε την πέτσα από το φιλέτο. Στη συνέχεια σε μια βαθιά λεκάνη ή μπόλ το βάζουμε με νερό για μία μέρα για να το ξαλμυρίσουμε! Αλλάζουμε 4 με 5 φορές το νερό! Στη συνέχεια το κόβουμε σε κομμάτια μικρά ή μεσαία..όπως εσείς προτιμάτε και αφαιρούμε τα κόκκαλα που υπάρχουν προσεχτικά!!

μπακαλιάρος φιλέτο παστό

Φτιάχνουμε το κουρκούτι μας σε ένα βαθύ μπόλ..ρίχνουμε το αλεύρι μας σιγά- σιγά και το κουτάκι τη μπύρα μας σχεδόν όλο..να γίνει ενας ωραίος χυλός ούτε αραιός πολύ..ούτε σφιχτός πολύ αν δείτε οτι θέλει και άλλο αλεύρι προσθέστε.

με το κουρκούτι!

Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου μας και μετά τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν! Κατα προτίμηση σε βαθιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι..για να τηγανιστούν ομοιόμορφα σαν λουκουμάδες!

την ώρα του τηγανίσματος

Καλή επιτυχία!

Σχολιάστε