ΚΟΛΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Πεντανόστιμοι κολιοί στο φούρνο!!! Τώρα που είναι και η εποχή τους…δοκιμάστε τους…με την πιο ελαφριά εκδοχή εκτός από τηγανιτούς..γίνονται τέλειοι και στο φούρνο!

ΥΛΙΚΑ:

4..ΜΕ 5 ΚΟΛΙΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΛΙΓΕΣ ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ( ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ) ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΨΑΡΙ

ΑΛΑΤΙ  (ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ)

ΡΙΓΑΝΗ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά εχουμε καθαρίσει τους κολιούς μας και σε ένα ταψί τους αλατίζουμε κατα προτίμηση. Στη συνέχεια βάζουμε ρίγανη και προσθέτουμε σε κάθε ενα από μια φέτα λεμόνι στη κοιλιά του κάθε ψαριού και το σκόρδο μας.

Προσθέτουμε λίγο νερό και ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 40 με 50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

Καλή όρεξη!!!

 

Σχολιάστε