ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ!

χταπόδι στα κάρβουνα!

Χταποδάκι σήμερα στα κάρβουνα! Αλλα αν δεν μπορείτε στα κάρβουνα φτιάξτε το στη σπιτική σας ψησταριά! Θα μυρίσει θάλασσα το σπίτι!!

ΥΛΙΚΑ:

1 μέτριο χταπόδι

1 πρέζα Αλάτι

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας, αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια , το στομάχι και το μελάνι. Βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα με νερό με λίγο αλάτι για να βράσει σε σιγανή φωτιά για λίγο, θέλουμε να μη βράσει πολύ. Το βγάζουμε από την  κατσαρόλα μας το στραγγίζουμε το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και το ψήνουμε στα κάρβουνα ή την ψησταριά που έχουμε για 10 με 15 λεπτά γυρίζοντας το 2 με 3 φορές. Αφού ψηθεί το  κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με λαδολέμονο και λίγη ρίγανη.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Σχολιάστε