ΑΡΑΚΑΣ!!

Αρακάς!

Λαδερός νόστιμος αρακάς!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

2 πρέζες Αλάτι

1 πρέζα Πιπέρι

1 φλυτζανάκι του καφέ Ελαιόλαδο

1 πρέζα Ζάχαρη

2 πατάτες

Νερό 1 1/2 κούπα περίπου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνιθο με το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.

σοτάρισμα για αρακά!

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά μας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον πελτέ, το νερό, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και τέλος το νερό μας. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και προσέχουμε μήπως χρειαστεί λίγο νερό.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Σχολιάστε