ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ

πατατοπιτακια!

Τέλεια Πατατοπιτάκια με φύλλο κρούστας και δυόσμο!

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό Φύλλο κρούστας

1 κιλό και 300 γραμ. περίπου Πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας Δυόσμο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο για επάλειψη φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μας. Μόλις είναι έτοιμες αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πολτοποιούμε σε ένα βαθύ μπόλ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δύσμο μας. Στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες το φύλλο μας  λαδώνουμε κάθε ένα φύλλο ελφρά κάθε φορά και βάζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση αρκετή. Διπλώνουμε το φύλλο και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει πρώτα μία λαδόκολλα.

διαδικασία

Λαδώνουμε ελαφρά και από πάνω κάθε ένα ξεχαχωριστά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιος δεν θέλει δυόσμο μπορεί να τον αντικαταστίσει με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο!

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Σχολιάστε