ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ

DSCN2872

Τέλεια σπιτικά λουκανικοπιτάκια με κέτσαπ και μουστάρδα!!!

ΥΛΙΚΑ:

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κούπα καλαμποκέλαιο

1/2 κούπα χλιαρό νερό

Μαγιά νωπή 12 γραμμάρια ή αν θέλετε ξερή 1/2 φακελάκι

1 πρέζα αλάτι

Κετσαπ

Μουστάρδα

Λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης 13 τεμάχια περίπου (στη μέση κομμένα αρα 26 λουκανικοπιτάκια θα σας βγούν περίπου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινήσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι , τη μαγιά και το χλιαρό νερό και τέλος το καλαμποκέλαιο. Τα χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Στη συνέχεια την αφήνουμε για λίγη ώρα σε ένα σκεύος με καπάκι που κλείνει για να ξεκουραστεί.

Πέρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και ανοίγουμε με ένα πλάστη αλλα είναι τόσο εύκολη ζύμη που μπορείτε και με τα χέρια σας!!!

Σε αυτή τη συνταγή με τα λουκανικοπιτάκια κάθε φορά βάζαμε μισό λουκάνικο φρανκφούρτης με λίγη κέτσαπ και μουστάρδα και τα κλείναμε αφού πρώτα σε μια πλευρά της ζύμης στην άκρη βάλουμε λίγο νερό για να κλείσουν καλά και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο!

DSCN2864

DSCN2867

Στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα πιτάκια σας!!Χωρίς να τα πασπαλίσετε με αυγό!!!!

Καλή επιτυχία!!!

‘Μαγειριική Πανδαισία’

Σχολιάστε