ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

κιμαδόπιτα συνταγές φίλων!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή τη συνταγή τη φίλη μας Μαρία Στέφ. Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο e-mail μας mageirikipandaisia@gmail.com

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο ζύμη σφολιάτας ή κουρού

500γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

150γρ τυρι τύπου kerrygold καπνιστο σε κομματακια κυβους

1 κρεμμύδι ξερό μικρό

1 καρότο τριμμένο

Λίγο μάραθο ή άνιθο ,

Λίγο δυόσμο ,

2 αυγά βραστά σφιχτά σε κομματάκια

Λίγο κρασί λευκό ή κόκκινο

Σπιτικό ζωμό βοδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζω το κρεμμύδι και ρίχνω τον κιμά, το τριμμένο καρότο, λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνω με ζωμό σπιτικό βοδινό και λίγο κρασί (κόκκινο ή λευκό). Μόλιις εξατμιστεί το κρασί ρίχνω και λίγο νερό και αφήνω για περίπου 20 λεπτά να βράσει ο κιμάς μου.  Στη συνέχεια όταν θα είναι έτοιμος ο κιμάς , σβήνω το μάτι και ρίχνω τα μυρωδικά μου ( το μάραθο ή άνιθο και τον δυόσμο). Αλάτι και λίγο πιπέρι και τα κομματάκια του τυριού.

Εχω βράσει σε ένα μπρίκι και τα 2 αυγά μου για 10 λεπτά περίπου και τα κόβω κομματάκια. Βουτυρώνω ένα ταψί και στρώνω την μία ζύμη και βάζω τη γέμιση με τον κιμά και τα κομματάκια αυγού. Τέλος στρώνω και την άλλη ζύμη από πάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

‘Μαγειρική Πανδαισία’

 

 

Σχολιάστε