ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ

Κολοκυθοανθοί

Τι πιο νόστιμος μεζές από λαχταριστούς κολοκυθοανθούς!!!

ΥΛΙΚΑ:

Φρέσκοι Ανθοί από κολοκυθάκια περίπου 15

2 φλιτζάνια Αλεύρι

Νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός

Αλάτι

Ελάχιστο μπέικιν πάουντερ ( στη μύτη σε ένα κουταλάκι του γλυκού )

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά κόβουμε τους ανθούς από τα κολοκυθάκια μας. Τους πλένουμε πάρα πολύ καλά και αφαιρούμε από μέσα τα κοτσάνια με τη γύρη. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το κουρκούτι μας. Σε ένα βαθύ πιάτο  – μπόλ ρίχνουμε αλεύρι και νερό να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός. Ρίχνουμε μέσα λίγους λίγους τους ανθούς. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

ανθοί τηγανιτοί

‘Μαγειρική Πανδαισία’

Σχολιάστε